29 Mayıs 2012 Salı

Polikarbon Malzemeleri

Polikarbon malzemeleri her geçen gün kullanıcılar, satıcılar hatta üreticiler bakımından her geçen gün yaygınlaşıyor. Polikarbonat levha olarak bilinen bu malzemeler, halk arasında polikarbon olarak bilinmektedir. Polikarbon levhalar çok çeşitli renk seçenekleriyle kullanıcılara hizmet vermektedir. Büyük inşaat firmalarından tut, tek kişi şahıslarında çok ihtiyacı olan bu polikarbonat levhalar, çatı kaplama için ideal bir malzemedir. Işıklı aydınlatma sistemi ile en çok tercih edilmesinde ön koşul kabul edilebilir.

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Polikarbon Levha

Polikarbon levhalar gittikçe kullanımı ve satışını yapan yerlerle çoğalıyor. Şu anda Türkiye'de sayılı fabrika da üretimi olan bu polikarbon levhalar, çatı kaplamaları için en çok tercih edilen malzemedir.

Polikarbon levhalar fabrikaların aydınlatma kısımlarında en çok tercih edildiğini görebiliriz. Polikarbonat levha olan asıl ismi, halk arasında polikarbon olarak bilinmektedir. Polikarbon levhaların kalınlık ve renk çeşitleriyle, kullanıcılara çok fazla tercih yapma seçeneği sunuyor. İstenilen yere, istediğiniz renkte polikarbon levha kullanma şansınız var.

22 Mayıs 2012 Salı

Polikarbon, Polikarbon Sera

Özellikle güney illerimizde sera  malzemesi olarak polikarbon son yıllarda çok tercih edilmeye başlanmıştır. Polikarbon başta Antalya olmak üzere, Manavgat, Serik, Finike gibi ilçelerde seraların üstlerinde polikarbon çatı kaplaması kullanılmaktadır.Çünküpolikarbon UV ışınlarını geçirmez.Yağmura ve doluya karşı dayanıklıdır. Polikarbon çeşitli renk,kalınlık ve özel ölçülerde iki yüzlü UV koruyucularda üretilebilir. Üstün fiziksel ve kimyasal özellikleri sayesinde camdan 250 kat daha sağlam ve camın ½ ağırlığında olması Polikarbon ’un eğilip bükülmesi elips daire olabilmesi seralar için biçilmez kaftandır.
Sertlik ve sağlamlık gerektiren mekanik zorlamalara karşı yüksek mukavetli olması çok yönlü kullanım olanağı sağlar.

8 Mayıs 2012 Salı

Polikarbon Cam

Polikarbonat levhaların bir diğeride solid dediğimiz cam görünümlü levhadır. Hemen hemen camların kullanıldığı her yerde solid polikarbonat levhalarda kullanılır. Tabi bu solid polikarbonat levhalar alternatif bir yoldur. Neden bu alternatif yol deneniyor derseniz, açıklaması gayet basittir. Çünkü bu solid polikarbonat levhaların cama nazaran mukavemeti kat kat fazladır. Çok sert bir darbe almadığında kırılma olasılığı çok düşüktür. Bununla beraber yine cama göre tehlike riski minimum seviyedir. En çok bu sebeplerden ötürü tercih edilen polikarbonat levhalar, şeffaf ve bronz renkleriyle tercih sırasında birincidir. Hemen hemen her yazımızda belirtiğimiz gibi bu levhalar genelde alışveriş merkezlerinin üstünü kapatmada rol oynar. Yine söylediğimiz gibi bu levhalar, aydınlatma ve kırılmama özelliği sayesinde tercih edilmektedir.

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Polikarbon Gelişimi


Polikarbonat levhalar  gün geçtikçe yaygınlaşmaya başlamıştır. Üretimini yapan az sayıda fabrika varken, bugünlerde bu sayının biraz daha arttığını görüyoruz. Brandalar, cam levhalar ve buna benzer şeyler artık yerini polikarbonat levhalara bırakıyor. Diğer yazılarımızda da belirttiğimiz gibi,polikarbonat levhalar kullanımda neden bu kadar tercih ediliyor? Çünkü polikarbonat levhalar, hem maliyet açısından hem de kullanım kolaylığından ötürü en çok tercih edilmesinde etkili oluyor.
Polikarbonat levhaların tabi kullanım yerlerine göre başka avantajlarından da faydalanıldığı için tercih ediliyor. Örneğin;
Stadyumların kapatılmasında tercih edilmesinin sebebi, tehlike bakımından hiçbir şekilde tehdidi tetiklemiyor olmasıdır. Diğer avantajı ise, aydınlatma özelliğinin harika oluşudur. Aynı şekilde diğer spor kompleksleri ve alışveriş merkezlerinde de bu sebeplerden ötürü tercihler arasında ilk sıradadır.
İnovasyon Yapı olarak, polikarbonat levhalarımızın kalitesine çok güvenir, ürünlerimizin arkasında her zaman dimdik dururuz.